Ga naar hoofdinhoud
GPSspellen.nl De beste GPS Spellen van Nederland

Maurice Jumelet en Jurgen Onland zijn de bedenkers van deze spellen gebaseerd op een GPS ontvanger en een mobiele telefoon. Eén maal per jaar organiseert Maurice samen met een vijftal vrienden een modern kat & muis spel in de bossen rondom Deventer. In 2008 nam Jurgen hieraan deel en tijdens het spel raakten de twee voormalige ICT collega’s in gesprek. Zo ontstond er een nieuw idee, bleek een domeinnaam al snel geregistreerd en was een nieuw bedrijf geboren!

Abdij Sion

“Onze eerste spellen speelden zich af in de bossen bij Abdij Sion” vertelt een enthousiaste Jurgen. “We waren eigenlijk meer tijd kwijt met het uitzetten dan het spelen van het spel zelf” lacht Maurice. Mede hierdoor kwamen de twee GPS pioniers op het idee om een aantal onderdelen van het spel te automatiseren. “Omdat we zelf software bouwen is het voor ons natuurlijk heel makkelijk om onze eigen spellen aan te passen.”

Deventer Moordzaak

In 2008 was er veel publiciteit rondom de Deventer Moordzaak. “Een perfecte inspiratiebron voor een spannend spel in de Deventer binnenstad”, vertelt Jurgen. Bij het spel “De Moordzaak” draait het allemaal om het speuren naar een verdwenen moordwapen. Teams gaan op zoek naar geheimzinnige foto aanwijzingen en ontvangen cryptische berichten en hints. De climax van het spel vormt een bloedstollende race naar het fysieke moordwapen. “Dit is nog steeds ons populairste spel, geschikt voor families, bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeesten!” merkt Maurice op.

Back To Top